Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Se varför Olof Mellberg tackade nej till förbundskaptensjobbet hos Andrea Möllerberg och Kim Källström på SvFF i spelaren ovan. Foto: Bildbyrån

Svenska fotbollförbundet svarar efter Olof Mellbergs nobb

Uppdaterad
Publicerad

Sveriges nya förbundskapten kommer inte heta Olof Mellberg.

Svenska fotbollförbundet (SvFF) meddelar nu att jakten efter Janne Anderssons ersättare fortsätter.

– Det viktigaste är att det blir rätt, säger fotbollschefen Kim Källström.

Under måndagen slog Olof Mellberg fast att han inte kommer ta över herrlandslaget i fotboll.

Den tidigare landslagsbacken kommer istället fortsätta som huvudtränare i Brommapojkarna.

Herrlandslaget i fotboll

Förbundets svar

Enligt medieuppgifter har Mellberg valt att tacka nej till SvFF:s erbjudande. Nu uttalar sig förbundet efter spekulationerna.

– Jag har full förståelse för att det förväntas ett besked om var vi står. Med respekt för att rekryteringsprocessen av en ny förbundskapten är konfidentiell kommer vi ej att kommentera detta ytterligare, säger generalsekreterare Andrea Möllerberg i ett pressmeddelande och fortsätter:

– Men givet det som Olof Mellberg säger i media vill vi bara förstärka att han inte är aktuell för uppdraget, och vi önskar honom lycka till med sitt i BP.

Källström: ”Högt prioriterad fråga”

Kim Källström, som nyligen utsågs till fotbollschef på förbundet, menar att SvFF fortsätter att leta efter en ersättare till Janne Andersson.

– Rekryteringsprocessen pågår och vi har en gedigen plattform att utgå ifrån och ett stort jobb som är gjort kring kravprofil och kartläggning. Det viktigaste är att det blir rätt och frågan är självklart högt prioriterad för oss, säger Källström.

SVT Sport har sökt Fredrik Reinfeldt för en kommentar, men SvFF:s ordförande har valt att avstå en kommentar.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Herrlandslaget i fotboll

Mer i ämnet