Sverige vann med 1-0 mot Estland. Foto: TT

Sverige besegrade Estland efter tidigt ledningsmål

Sverige tog emot Estland hemma på Friends i den sista landskampen innan EM-truppen tas ut.

Marcus Berg satte dit ledningsmålet redan efter tre minuter. Målet blev matchens enda och Sverige vann med 1-0.

– Det är en svår match att spela med så många nya spelare, men vi kontrollerar matchen, säger Robin Quaison till C More.

Sverige fick en kanonstart på matchen då Marcus Berg gjorde 1-0 redan efter tre minuter. Robin Quaison drev in med bollen från vänster sida i straffområdet och avslossade ett skott. Estlands målvakt släppte en retur som Berg påpassligt slog in. Målet var Bergs 23:e i landslaget.

Ny startelva

Det var en helt ny startelva som Sverige ställde upp med. Något som märktes i spelet.

Herrlandslaget i fotboll

Trots att man skapade flera halvchanser så slutade den första halvleken 1-0.

I den andra halvleken byttes Marcus Berg ut och Dejan Kulusevski kom in.

Jesper Karlsson, som gjorde sin landslagsdebut, fick en bra chans att göra 2-0 men avslutet gick strax utanför stolpen.

Sverige kontrollerade matchen med lyckades inte göra fler mål. Bakåt såg det stabilt och Estland lyckades inte skapa några riktigt farliga lägen. Det tidiga ledningsmålet blev också matchens enda och Sverige vann med 1-0.

”Vi kontrollerar matchen”

– Det är synd att vi inte gör ett par mål till, det kunde vi ha gjort. Vi gör en godkänd insats, säger Janne Andersson efter matchen till C More.

ARKIV: ”Inte världens lättaste grej att komma in som 20-åring” (29 mars)