Sverige ställs mot Tyskland i första matchen av Algarve Cup Foto: TT Nyhetsbyrån

Sverige ställs mot Tyskland i Algarve

Uppdaterad
Publicerad

I dag kom lottningen till Algarve cup och Sverige stöter på starkt motstånd direkt i form av VM-kvartsfinal-motståndaren Tyskland.
– Nu vet vi vilka vi kommer tampas mot och kan påbörja vårt arbete för årets första landskamp. Det kommer bli en bra start på 2020, säger förbundskapten Peter Gerhardsson.

Algarve Cup är av en stående punkterna i fotbollslandslagets årskalender men i år är det ett nytt format som väntar Sverige och de övriga deltagarna. Innan har träningsturneringen spelats som ett gruppspel och sen semifinaler. I år blir det skarpt läge direkt då Sverige ställs mot VM-kvartsfinalmotståndaren Tyskland i en kvartsfinal.

– Det är bra motståndare genom hela turneringen och om vi hade stött på Tyskland i första, andra eller tredje matchen spelar ingen större roll. Nu vet vi vilka vi kommer tampas mot och kan påbörja vårt arbete för årets första landskamp. Det kommer bli en bra start på 2020, säger förbundskapten Peter Gerhardsson på fotbollsförbundets hemsida.

Skulle Sverige förlora väntar dock ett ”B-slutspel” då Sverige ställs emot förlorarna mellan Danmark och Norge.

Speldagarna i Portugal är 4, 7 och 10/11 mars. Finalen spelas 11 mars.

Truppen till Algarve Cup presenteras den 18 februari.

ARKIV: Så var Sveriges väg fram till bronsmatchen

Deltagare Algarve Cup 2020

Visa

Nya Zeeland
Belgien
Portugal
Italien
Tyskland
Sverige
Danmark
Norge

Algarve Cup inleds fjärde mars.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer