Caroline Seger och Dzsenifer Marozsán är tidigare lagkamrater. Foto: Bildbyrån

Sveriges drag mot tyska storstjärnan: ”Spela extra tufft”

Uppdaterad
Publicerad

Tysklands mittfältsstjärna Dzsenifer Marozsán är spelklar till VM-kvartsfinalen mot Sverige i Rennes på lördag – trots en bruten tå.

Och det märks att blågult har respekt för tyskan.

– Hon är fantastiskt bra, säger Caroline Seger till SVT Sport.

– Jag tycker att vi ska spela extra tufft på henne i och med att hon kanske har lite ont, säger Fridolina Rolfö till TT.

27-åriga Dzsenifer Marozsán, till vardags nyckelspelare i franska storklubben Lyon, bröt en tå på vänsterfoten i premiären mot Kina (1–0) för knappt tre veckor sedan och har sedan dess inte spelat någon match under fotbolls-VM i Frankrike.

Landslagsledningen bekräftar för TV4:s Fotbollskanalen att Marozsán är spelklar till lördagens kvartsfinal mot Sverige i Rennes.

”Spela extra tufft”

Fridolina Rolfö tycker att Sverige ska utnyttja Marozsáns skadeproblem.

– Man går aldrig in med inställningen att skada en motståndare, absolut inte. Men man kan absolut gå tuffare på, att gå in med inställningen att gå in tuffare på henne. Men man går inte in för att skada, säger Rolfö.

2016/2017 var den blågula lagkaptenen Caroline Seger lagkamrat med tyskan i Lyon och 34-åringen vet hur viktig Marozsán är.

– Jag tycker att hon är en fantastiskt duktig fotbollsspelare. De använder henne mycket och hon ska vara länken mellan mittfält och forwards. Hon är ju exceptionell på fasta situationer. De har visat att de har en trupp som kan gå in och vara bra trots att Marozsán inte spelar. Men det är klart att hon är fantastiskt bra, säger Seger till SVT Sport.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.