SvFF utreder elitlicensen. Foto: bildbyrån

SvFF utreder elitlicensen

Publicerad
Svenska fotbollförbundet kommer ta coronakrisen i beaktande när de ser över elitlicensen.
De beslutet togs på ett förbundsstyrelsemöte i går.
”Elitlicensen har en viktig och långsiktig funktion”, skriver de i ett uttalande.

Helsingborgs IF kallade till presskonferens i måndags och meddelade att pågående coronakris påverkar klubbens ekonomi så pass hårt att deras elitlicens är i fara.

Och HIF verkar inte vara ensam. Inom allsvenskan verkar det finnas en stor oro för ekonomin i dessa tider och klubbarna har därför haft en önskan om att pausa elitlicensen tills vidare.

Nu har Svenska fotbollförbundet valt att utreda saken. På ett förbundsstyrelsemöte i tisdags beslutades det att ta en översyn av elitlicensen med hänsyn av epidemin.

”Nu kommer även förbundet att utgå från pågående epidemis påverkan på klubbarnas förmåga att uppfylla licenskraven. Elitlicensen har en viktig och långsiktig funktion. Redan nuvarande regelverk medger Licensnämnnden att, även vid brister, bevilja licens om det finns särskilda skäl, såsom omständigheter som föreningen inte kunnat förutse eller på annat sätt kunnat råda över”, skriver förbundet på sin hemsida.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer