Magdalena Erikssons Chelsea möter Barcelona i finalen. Foto: Bildbyrån

SvFF vädjar om höjt publiktak i Champions League-finalen

Uppdaterad
Publicerad

Den 16 maj spelar Chelsea och Barcelona Champions League-final på Gamla Ullevi i Göteborg.

Nu vill Svenska Fotbollförbundet (SvFF) att 500 åskådare ska få vara på plats. Dagen innan publiktaket höjs.

– Vi pratar om ett av den globala damidrottens största arrangemang,  säger Svenska Fotbollförbundets ordförande Karl-Erik Nilsson i ett uttalande.

Nulägets restriktioner tillåter bara åtta åskådare på läktaren. Dagen efter finalen spelas, den 17 maj, höjs publiktaket till 500 personer om smittläget tillåter.

Svenska Fotbollsförbundet vädjar nu till regeringen och Folkhälsomyndigheten om ett höjt publiktak till finalen.

– Men 500 åskådare är ändå mycket bättre än åtta. Och eftersom det bara rör sig om timmar innan de nya reglerna börjar gälla, har vi tillskrivit Folkhälsomyndigheten och regeringen och vädjat om en lösning som gör det möjligt att tillämpa det nya publiktaket på Gamla Ullevi även under finalmatchen, säger Svenska Fotbollförbundets ordförande Karl-Erik Nilsson.

Unikt arrangemang

Fotbollsförbundet menar att det handlar om ett unikt arrangemang och att man ska komma fram till en lösning.

– Vi pratar om ett av den globala damidrottens största arrangemang, och det är naturligtvis tråkigt att det inte kommer att kunna genomföras inför fullsatta läktare, säger Karl-Erik Nilsson.

– Vi hoppas att det finns en vilja från regeringens och myndighetens sida att visa förståelse, stötta oss och ta sitt ansvar för att lösa den mycket olyckliga situation som uppstått. Champions League-finalen är ett unikt arrangemang, säger Karl-Erik Nilsson i uttalandet.

ARKIV: Historisk CL-final för Chelsea – efter Harders avgörande (2 maj)

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.