Taylor Swift (tv) tar emot priset som årets Ikon på Teen Choice Awards av Alex Morgan, anfallsstjärna i USA:s världsmästarlag i fotboll. Foto: TT

Swifts uppmaning: Stötta USA:s fotbollsdamer

Uppdaterad
Publicerad

Amerikanska sångerskan Taylor Swift gillar de amerikanska världsmästarna i fotboll. Och hon tycker att lagets krav på lika lön som det amerikanska herrlaget är rättvist. Därför går hon nu ut och uppmanar sina fans att stödja lagets krav.

– Samtidigt som de vann VM så stod de också upp för jämlikhet mellan kön och lika lön, oavsett kön, sade Swift när hon tog emot priset för årets Ikon vid en gala.

Priset delades ut av fotbollslandslagets anfallsstjärna Alex Morgan.

– Snälla, snälla, stöd henne och hennes lagkamrater för det är inte över ännu. Det är inte löst. Ut på nätet och visa ert stöd, sade Swift som har över 120 miljoner följare på Instagram.

De amerikanska damerna stämde USA:s fotbollsförbund i mars då de anser att deras löner och förutsättningar måste anses som diskriminering. De har ständigt fått sämre betalt trots att de varit mer framgångsrika än landslagsherrarna.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.