Systern till försvunne fotbollsspelaren vädjar: ”Vet att de lever”

Publicerad

Efter att brittiska myndigheter avslutat sökandet efter den argentinske fotbollsspelaren Emiliano Sala, vars plan försvann från radarn över Engelska kanalen i måndags, vädjar systern om att eftersökningarna ska fortsätta.
– Snälla, snälla, jag ber er, sluta inte leta. Jag vet att de lever, sade systern Romina.

Anfallaren Emiliano Sala, 28, skrev i förra veckan på för Cardiff, en rekordvärvning på 172 miljoner kronor för klubben. Med en pilot åkte han från Nantes i Frankrike på väg mot staden Cardiff vars fotbollsklubb är bottenlag i Premier League. Men de kom aldrig fram.

”Det är extremt små chanser att de ska hittas”, meddelar brittiska myndigheter efter att sökandet avslutats i Engelska kanalen. Planet tros ha störtat och sjunkit till botten på 100 meters djup i undervattensdalen Hurds Deep.

Extremt svårt att hitta ett vrak i det djupet

– Att hitta någonting på det djupet är extremt svårt och vi vet inte om planet ligger på den platsen, säger Guernseys hamnchef David Barker, enligt AP.

Romina Sala vägrar att ge upp hoppet för att hennes bror och piloten lever.

– Jag vet att de är vid liv och att de mår bra och att de letar efter oss. Snälla, snälla, jag ber er, sluta inte leta. Jag vet att de lever, sade systern Romina gråtande vid dagens presskonferens.

Planet, en Piper PA-46, användes för att Emiliano Salo skulle kunna ta farväl av sina lagkamrater i Nantes.

”Det är en tid av oföränderlig sorg” meddelar klubben Cardiff om spelaren som aldrig kom fram.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer