Taha Ali klar för Malmö FF. Foto: Malmö FF

Taha Ali klar för Malmö – lämnar Helsingborg

Uppdaterad
Publicerad

Malmö FF rustar upp inför kommande säsong.

24-årige Taha Ali är klar för klubben.

– Den fotboll som MFF står för, nu också med Rydström i spetsen, är attraktiv och passar mig. Jag tror att jag kan utvecklas och åstadkomma mycket, säger han på Malmös hemsida.

Taha Ali kommer närmast från Skånerivalen Helsingborg, som åkte ur allsvenskan förra säsongen.

Men det blir alltså allsvenskt spel för Ali i Malmö FF. Den offensiva spelaren har skrivit på ett kontrakt över fyra år med de himmelsblå.

– Den fotboll som MFF står för, nu också med Rydström i spetsen, är attraktiv och passar mig. Jag tror att jag kan utvecklas och åstadkomma mycket. Det finns alla förutsättningar. Jag ser fram emot att göra debut i MFF-tröjan och visa varför jag är här.

– Förra året borde jag ha gjort fler poäng men det var en lärorik och i det stora hela bra säsong. Jag tar med mig mycket positivt inför det här nya kapitlet i min karriär, säger han.

Sportchefen Daniel Andersson om värvningen.

– Taha Ali är en spelare som vi följt genom åren och som Henrik Rydström också ville ha in. Vi förstår vikten av spelare som är skickliga en-mot-en och när Veljko lämnade tappade vi lite av den pusselbiten, säger han.

Taha Ali gjorde tre mål och två assist på 29 matcher i Helsingborg förra säsongen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.