Foto: Bildbyrån

Tegnell dämpar SvFF:s förhoppningar

Uppdaterad
Publicerad

Under dagen ska Svenska Fotbollförbundet träffa företrädare för Folkhälsomyndigheten för att få igång fotbollen. Anders Tegnell tonar dock ner möjligheten att sätta ett startdatum.

– Det är bara ett möte mellan våra jurister och deras jurister om hur lagar och regelverket ser ut, säger Tegnell till SVT Sport.

Elitfotboll dam har redan satt startperiod för damallsvenskan till ”månadsskiftet maj-juni” medan herrfotbollen har 1 juni som startdatum för Svenska Cupen och 14 juni för allsvenskan. Alla matcher utan publik.

Statsepidemiologen Anders Tegnell har den senaste tiden sagt att han inte tror på fotboll så tidigt.

Corona och idrott

– Fortsätter det på det här viset så skulle jag tycka att det är olämpligt, sade Tegnell under onsdagen.

Svenska Fotbollförbundet tror dock att man kommer att få gehör för sina önskningar om att få igång serierna om runt en månad under dagens möte.

Norge öppnar 15 juni

– Det viktiga för oss är att få berätta för Folkhälsomyndigheten, Anders Tegnell och hans kamrater hur det här är tänkt att gå till. Vi har ett framtaget material med idéer om hur man ska kunna hantera det här på ett säkert sätt. Det vill vi tala direkt med Folkhälsomyndigheten om, sade SvFF:s ordförande Karl-Erik Nilsson under gårdagen.

Tegnell tror dock inte att dagens möte kommer att innebära speciellt mycket.

– Det är bara ett möte mellan våra jurister och deras jurister om hur lagar och regelverket ser ut, säger Tegnell till SVT Sport på fredagsmorgonen.

Han besökte senare Morgonstudion.

I Norge är planen att allt som stängts ner ska öppna 15 juni och då ska man kunna samlas 200 personer. Kan det bli så i Sverige också?

– Vi ska titta på det och vad vi tycker är rimligt. Vi får se vilka olika saker som vi tycker är rimligt att ändra. I slutet av maj kommer ett besked, säger Tegnell till SVT:s Morgonstudion.

Tegnell tror inte på allsvensk fotboll i juni (6 maj 2020)

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Corona och idrott

Mer i ämnet