Temwa Chawinga öser in mål och drömmer om Barcelona

Publicerad

20 mål på 15 matcher. Kvarnsvedens Temwa Chawinga öser in mål i Elitettan. Hon har förlängt sitt kontrakt med klubben men kommer så småningom försvinna utomlands.
– Min dröm är att spela i Barcelona, säger Temwa Chawinga om framtiden.

Hon kom till Sverige från Malawi för två år sen tack vare storasyster Tabitha. Trots att Kvarnsveden åkte ur serien 2017 vann Tabitha skytteligan i Allsvenskan med 26 mål på 22 matcher. Sen köptes hon av kinesiska klubben Jiangsu Suning – och nu är det 20-åriga Temwa som gör målen istället.

– Hon är ett stort anfallsvapen och lever mycket på sin snabbhet och styrka, säger tränaren Fredrik Bengtsson.

”Saknar henne”

Temwa och Tabitha pratar ofta i telefon men ses sällan, nästa gång blir i augusti när landslaget samlas.

– Jag saknar henne, säger Temwa. Hon är lite bättre spelare än jag men jag är fortfarande ung. Så kanske kan jag bli lika bra sen.

– Temwa börjar komma dit Tabitha var, att avgöra matcher på egen hand säger Fredrik Bengtsson. Vi är glada att hon skrivit på för två år till men vet att hon håller hög klass och är intressant för proffsklubbar. Och hon ska vidare framöver, absolut.

Se reportaget i spelaren ovan

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer