Thierry Henry stängs av. Foto: Bildbyrån/TT

Thierry Henry avstängd från Monaco

Uppdaterad
Publicerad

Monaco stänger av Thierry Henry efter verbala attacken mot Strasbourg-spelaren.

Drömmen om att en gång träna sin gamla klubb Arsenal kan nu stanna vid just en dröm.

När Monaco förlorade mot Strasbourg förra helgen tappade Thierry Henry humöret rejält. Strax innan paus tyckte fransmannen att motståndarlagets Kenny Lala filmade vid ett inkast och skrek på franska: ”Din mormor är en hora”.

Nu har klubben agerat.

Det var i oktober som Thierry Henry lämnade expertjobbet hos Sky Sports studio för ett tränarjobb. Fransmannen skrev på ett treårskontrakt med Monaco och fick till uppgift att ta klubben uppåt i Ligue 1.

När han tog över låg klubben på 18:e plats, och hade endast en seger på de öppnade nio matcherna. Henry ersatte Leonardo Jardim, som hade tränat Monaco sedan 2014.

Premier League-legenden kan dock snart vara tillbaka i Sky Sports-studion – efter händelseutvecklingen på onsdagskvällen.

Väntas få gå

I ett uttalande bekräftar Monaco att Henry har blivit avstängd från att coacha laget, och att hans framtid är osäker. 

”AS Monaco låter meddela att klubben beslutat att stänga av Thierry Henry från att coacha laget, och att klubben kommer meddela ett slutgiltigt besked senare.”

Klubben meddelar att Franck Passi kommer träna laget från fredag. Allt talar för att Henry kommer sparkas av klubben och ersättas av tidigare tränaren Jardim.

Monaco ligger för närvarande på 19:e plats i ligan, och förlorade med 5-1 hemma mot Strasbourg i helgen.

Under tisdagskvällen fick laget stryk med 3-1 hemma mot Metz i franska cupen.

Henry, som lämnade sin tjänst som assisterande tränare för Belgiens landslag och sin plattform som expert på Sky Sports, har alltid drömt om att träna sin tidigare klubb Arsenal.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.