Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Tony Gustavsson tröstar Caitlin Foord efter Australiens förlust i bronsmatchen. Foto: TT

Tony Gustavsson efter Australiens förlust i bronsmatchen: ”Sverige var bättre”

Uppdaterad
Publicerad

Australien med svenske förbundskaptenen Tony Gustavsson förlorade bronsmatchen.

50-åringen menar att Sveriges seger var välförtjänt.

– De var bättre och vassare, säger Gustavsson.

Det blågula ledningsmålet blev omdiskuterat. Efter en VAR-granskning tilldelades Stina Blackstenius en straff i den första halvleken.

– Den var tuff. Det kunde blivit dömt åt vilket håll som helst. Men vi vill inte skylla på det. Det är inte där vi förlorar matchen, säger Tony Gustavsson på presskonferensen efter bronsmatchen.

Den svenske tränaren, som lett Australien till historiska framgångar, menar att Sverige förtjänade att vinna bronsmatchen.

– Vi förlorade mot ett bättre lag. Sverige är piggare, vassare i djupledsspelet och mer aggressiva. Man får lyfta på hatten och gratulera, säger Gustavsson.

Han väljer samtidigt att lyfta det australiensiska landslaget och publiken som stöttat laget under världsmästerskapet.

– Vi är alla besvikna så klart. Men vi vann kanske någonting annat än en bronsmedalj i kväll. Med tanke på hur nationen har stöttat oss och den supporten som visades efteråt, säger han.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.