Tottenham vände mot Olympiakos. Foto: Bildbyrån/Viasat Fotboll

Backens blunder bäddade för Tottenhams vändning

Tottenham vände underläge 0-2 till seger 4-2 hemma mot Olympiakos i Champions League.

Det kan Spurs till stor del tacka gästernas Yasinne Meriah för. Backens blunder i slutet på den första halvleken blev startskottet på en stark upphämtning.

Därmed tog Jose Mourinho sin andra raka seger.

Jose Mourinho har fått en drömstart som Tottenham-tränare. I dag tog portugisen andra raka segern som ansvarig för Spurs.

I lördags vann laget med 3-2 i ligaspelet mot West Ham. Den segern följdes upp med 4-2 hemma mot grekiska Olympiakos i Champions League-debuten hemma i London.

Men det började inget vidare.

Efter 19 minuter låg engelsmännen under med 2-0. Reduceringen, på tilläggstid i den första halvleken, kom som en skänk från ovan. Gästernas Yasinne Meriah missade en till synes enkel undanrensning och hips vips dök en fristående Dele Ali upp och gav Spurs hopp. Det var början på en vändning som hette duga.

Harry Kane kvitterade efter 50 minuter och Serge Aurier fullbordade vändningen i den 73:e matchminuten på ett skott innanför straffområdet.

Matchen slutade 4-2 och Tottenham är vidare från gruppen tillsammans med Bayern München, trots att en omgång återstår.