Foto: TT

Tränaren: Fotbollen kommer påverkas i grunden

Uppdaterad
Publicerad

Coronavirusets spridning kommer att påverka fotbollen i grunden, enligt tränaren Carlo Ancelotti. Han spår lägre löner, billigare biljettpriser och fler bytesaffärer mellan klubbarna i framtiden.

– Vi kommer att behöva skala ner, och det börjar med fotbollen, säger han till Corriere dello Sport.

– Vi lever alla ett liv vi inte är vana vid och det här kommer att ändra oss på djupet. Det är jag säker på, fortsätter 60-åringen med meriter från storklubbar som Milan, Juventus, Real Madrid, Paris Saint-Germain och Bayern München.

Ancelotti menar att coronaviruset kommer att vara ett hårt slag mot världens ekonomier vilket i sin tur även lär påverka fotbollen.

Corona och idrott

– Tv-rättigheterna kommer vara billigare, spelare och tränare kommer att tjäna mindre och biljettpriserna kommer att sjunka för att människor kommer ha mindre pengar, säger Carlo Ancelotti till Corriere dello Sport.

MER FOTBOLL: Eskilstuna tränar på som vanligt (27 mars):

Tänker inte mycket på fotboll

När de europeiska fotbollsligorna drar igång igen är det ingen som vet – men förhoppningen är att de pausade säsongerna ska kunna spelas klart senare under våren eller sommaren.

Samtidigt har flera höga Premier League-toppar, enligt sportnyhetssajten The Athletic, öppnat för att man vill se att ligan i stället stryker hela Premier League-säsongen.

Ancelotti, till vardags tränare i Everton i den engelska högstaligan, menar att fotboll är det sista han tänker på nu.

– I dag är prioriteringen vår hälsa och att stoppa spridningen. Vilket datum vi startar upp igen bryr jag mig inte om, tro mig, säger han.

ARKIV: Glenn Strömberg: ”Svårt läge i Bergamo”:  (22 mars):

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Corona och idrott

Mer i ämnet