Elias Pettersson. Foto: Bildbyrån

NHL öppnar för att spela ända till augusti

Uppdaterad
Publicerad

Stanley Cup-finaler i augusti?

Ja, det kan bli möjligt.

NHL-ledningen har öppnat för detta.

– Om vi behöver trycka in matcher så kommer vi att hitta sätta att göra det, säger ligans vice-kommissionär Bill Daly.

När NHL avbröts på grund av coronapandemin den 12 mars återstod 189 matcher att spela av grundserien.

Slutspelet spelas sedan (normalt sett) i fyra omgångar, i bäst av sju matcher. Det kan därmed bli en utmaning för ligan att spela klart säsongen, som normalt sett brukar avslutas vid midsommar.

Corona och idrott

OS-försening gav tablåutrymme

Men nu öppnar ligan för att spela hela vägen in i augusti. Ligan har bett lagen att ordna tillgång till arenor i augusti, och att OS skjutits upp till nästa år har gjort att rättighetsinnehavaren NBC nu har utrymme i tablån i juli och augusti.

– Jag skulle säga att det fortfarande är vår förhoppning, om än inte vårt mål, att spela ishockey innan dess. Men, beroende på hur saker och ting utvecklar sig, vi skulle älska att spela någon gång i vår, och om det sedan spiller över till den tidiga sommaren så skulle vi älska att ha det problemet, säger han på NHL:s hemsida, och fortsätter:

– Men jag tror inte vi har kommit tillräckligt långt för att förstå vart detta kommer att leda och vad som är möjligt just nu. Men vi tror att om det krävs, så kommer vi att förmodligen ha möjligheten att spela i augusti. Om vi behöver trycka in matcher så kommer vi att hitta sätt att göra det på.

NHL-ARKIV: Mäktiga hyllningen till bröderna Sedin (13 februari):

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Corona och idrott

Mer i ämnet