Mia Jalkerud i kamp med en Rosengårdspelare. Foto: Bildbyrån

Trotjänare lämnar Djurgården

Uppdaterad
Publicerad

En av Djurgårdens riktiga trotjänare, Mia Jalkerud, 31, kommer inte spela i allsvenskan 2021.

Efter ett års uppehåll, med anledning av en tvillingfödsel, har hon beslutat sig för att det inte blir någon comeback, rapporterar Fotbollskanalen.

– Jag kommer för evigt vara en järnkamin, skriver hon på Twitter.

Mia Jalkerud har spelat tio år i blåränderna. Hon debuterade 2008 i allsvenskan, gjorde ett par säsonger i Vasalund, innan hon kom tillbaka och blev en viktig kugge i det lag som nu är allsvenskt sen 2016.

Förra året tog hon ledigt från fotbollen då hon just fått barn.

– Jag har varit med och kört lite med laget och känt efter men just nu går det inte ihop med min familjesituation för att barnen är så pass små. Jag kan helt enkelt inte bidra med hundra procent och då är det inte jag som fotbollsspelare eller person heller, sa hon då.

Skulle gjort comeback

Men målet var att komma tillbaka till den här säsongen. Något som nu inte blir av.

– Efter tio säsonger i blåränderna har min resa officiellt tagit slut för denna gång. Bär med mig många härliga minnen och framför allt stolthet över att ha spelat så många matcher för klubben i mitt hjärta. Jag kommer för evigt vara en järnkamin”, skriver hon på Twitter.

KLIPP: Här fixar Jalkerud viktiga kvitteringen (20 oktober 2019)

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.