Trump och Fifa-bossen i möte om damfotbollen: ”Mycket kvar att göra”

Uppdaterad
Publicerad

Under måndagen träffades USA:s president Donald Trump och Fifas president Gianni Infantino för att diskutera fotbolls-VM 2026 som arrangeras gemensamt av USA, Kanada och Mexico. De båda presidenterna gjorde också uttalanden om jämställdhet inom fotbollen.

Det var under måndagsmorgonen amerikansk tid som president Donald Trump och Fifas president Gianni Infantino höll en gemensam presskonferens utanför Vita Huset

– Vi hade ett jättebra möte, säger president Trump till den samlade pressen.

Mötet ska framför allt ha handlat om fotbolls-VM 2026, som ska arrangeras av Nordamerika och Mexiko. Men de båda presidenterna berättade också att de hade diskuterat jämställdhet inom forbollen.

– Det finns mycket mer kvar att göra. Presidenten sade det till mig och vi ska snart offentliggöra nya initiativ, säger Gianni Infantino.

USA:s Megan Rapinoe har riktat stark kritik mot president Trump flera gånger. Här i CNN:

Under VM i Frankrike i somras riktade fotbollstjärnan Megan Rapinoe stark kritik mot Donald Trump och laget valde att inte besöka Vita Huset för att fira VM-guldet efter mästerskapet.

– Gianni och jag hade ett möte och pratade om vad alla ska göra för att göra damfotbollen bättre och mer rättvis och så vidare, säger den amerikanska presidenten efter mötet med Infantino.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.