Donald Trump går hårt åt amerikanska storstjärnan Megan Rapinoe. Foto: TT/Bildbyrån

Trumps utspel mot stjärnan: ”Borde vinna innan hon börjar snacka”

Uppdaterad
Publicerad

Donald Trump har gett sig in i ett fullskaligt ordkrig med USA:s landslagsstjärna Megan Rapinoe.

– Hon borde vinna innan hon börjar snacka, skriver presidenten på Twitter.

Rapinoe som med sina två straffmål mot Spanien tog USA till kvartsfinal, har som en protest, valt att stå tyst under nationalsången i fotbolls-VM, något som inte gillas av presidenten.

”Jag är ett stort fan av det amerikanska laget, och av damfotboll, men Megan borde vinna först innan hon börjar snacka. Avsluta jobbet!”, skriver Trump på Twitter.

Tänker inte åka till ”Det jävla Vita Huset”

Rapinoe har själv sagt att hon inte tänker åka till ”Det jävla Vita Huset” om USA skulle försvara sitt VM-guld. Det fick Trump att bjuda in laget oavsett utgång i turneringen:

”Vi har inte bjudit in Megan eller laget än, men nu bjuder jag in laget, oavsett om de vinner eller förlorar. Megan borde aldrig vara respektlös mot vårt land, Vita huset eller vår flagga, särskilt inte eftersom så mycket har gjorts för henne och laget. Var stolt över flaggan du bär”, skriver han i en ny tweet.

33-åringen är den senaste i raden av idrottsstjärnor som har hamnat i fejd med presidenten, som ett led av den protestvåg som började för tre år sedan då NFL-spelaren Colin Kaepernick knäböjde under nationalsången för att protestera mot rasism i landet.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.