Janne Andersson meddelar att Dejan Kulusevski är redo för spel från start. Foto: Bildbyrån

Janne Anderssons besked: ”Han är redo för 90”

Uppdaterad
Publicerad

Dejan Kulusevski saknades vid de två första EM-matcherna på grund av covid-19.

Nu är Juventus-stjärnan redo att spela 90 minuter.

– Jag tror inte han var det mot Polen, säger förbundskaptenen Janne Andersson vid dagens presskonferens.

Dejan Kulusevski hoppade in i den sista gruppspelsmatchen mot Polen – och stod för en fin insats som han fick kröna med två assist.

21-åringen, som saknades vid matcherna mot Spanien och Slovakien eftersom han testade positivt för covid-19, är nu tillgänglig för spel från start.

– Han är redo för 90 (minuter),  jag tror inte han var det mot Polen. Han var själv väldigt trött efter och han har ju haft covid, det är ju det som har bromsat honom i den här turneringen. Nu har han fått träna ytterligare antal dagar och känt sig pigg. Jag räknar med att jag kan ta ut honom från start, om jag vill, säger förbundskaptenen Janne Andersson.

I första hand som anfallare

Kulusevskis mångsidighet gör att han kan spela på flera olika offensiva positioner. Och senast byttes han in som anfallare, en position som han i första hand kommer att användas på.

– Ska han starta en match som det är nu så är det som anfallare. Sen kan han säkert i en match hoppa in till höger, men kan, precis som många andra, spela på andra positioner.

Enligt förbundskaptenen har Juventus-stjärnan använts som forward under den här månaden.

– Det är där jag ser honom konkurrera i första hand.

KLIPP: Andersson hyllar Olsen: ”Kan inte begripa det”

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.