AIK saknar återigen flera viktiga spelare inför matchen mot Malmö. Foto: Bildbyrån

Tunga AIK-namn saknas i truppen

Uppdaterad
Publicerad

AIK saknar flera viktiga spelare i truppen till Malmö. Både målvakten Oscar Linnér och Nabil Bahoui missar matchen på grund av skador.

Kvällens möte i Malmö avgör troligen vilket av de båda lagen som har chansen till guld inför sista omgången. Men AIK tvingas även den här matchen avvara flera nyckelspelare. Förutom Linnér och Bahoui saknas även skadade Chinedu Obasi och Rasmus Lindkvist som är sjuk. Robert Lundström och Anton Salétros är tillbaka i truppen.

Christiansen tillbaka

Goda nyheter för Malmö är att Anders Christiansen är tillbaka i matchtruppen efter en tids frånvaro.

– Han har tränat för fullt både idag och igår och varit med från början till slutet. Samma med Markus Rosenberg. Det ger mig en möjlighet att kunna välja från en hel trupp, sa tränaren Uwe Rösler till Malmö FF:s hemsida igår.

Oavgjort fyra av de fem senaste

Inför matchen står MFF på samma poäng som AIK. Fyra av de fem senaste mötena mellan lagen i Malmö har slutat oavgjort.

– Det är en final, så är det bara. En match som känns direkt avgörande. Vi måste gå ut och göra en riktigt bra prestation likt den första halvlek vi gjorde mot Lugano i torsdags. Det blir riktigt roligt, som vanligt tror jag det kommer vara bra tryck på läktaren och vi ska ge allt för vinna, säger Oscar Lewicki enligt mff.se.

Den allsvenska guldstriden – när var den lika jämn som nu?

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.