Blair Turgott spelklar efter övergången. Foto: Bildbyrån

Turgott spelklar: ”Ser fram emot att göra min debut”

Uppdaterad
Publicerad

Han skrev nyligen på för Häcken.

Nu är Blair Turgott, 27, spelklar inför matchen mot Kalmar på söndag.

– Nu är allt klart, allt är bekräftat, säger Turgott till SVT Sport.

Nyligen anslöt anfallaren Blair Turgott till Häcken. Han skrev på ett tvåårskontrakt efter att ha fått dispens av Svenska Fotbollförbundet.

Men mot Värnamo den gångna helgen fanns han inte med.

– Jag var tvungen att vänta på att allt (pappersarbetet och kontraktet) skulle gå igenom. Vi försökte att trycka på och hinna till matchstart, men tyvärr gick det inte, säger Turgott till SVT Sport.

”Allt är bekräftat”

Nu meddelar han dock att pappersarbetet är färdigställt.

– Formen är bra, jag känner mig bra och jag har tränat med laget i fyra veckor ungefär. Jag har spelat några U21-matcher för att få matchform. Nu är allt klart, allt är bekräftat. Jag är redo.

Hur frustrerande har det varit att vänta på beskedet?

– Som fotbollsspelare är du van att spela, så det var frustrerande. Men jag var tvungen att hålla mig professionell och fokusera på att vara redo.

”Enda jag tänker på...”

Hur har de första veckorna i Häcken varit?

– Det har varit bra. Jag känner till laget då jag mött dem tidigare. De har fått en bra start på säsongen. Tränaren (Per-Mathias Högmo) är riktigt bra och som många säkert vet har Häcken riktigt bra träningsfaciliteter. Det är väldigt professionellt.

Om du jämför din första tid i Häcken och Göteborg mot din tid i Östersunds FK och den staden, vad är de största skillnaderna?

– Faciliteterna här är ju ”top notch”. Den största skillnaden är nog vädret. Det är iskallt där uppe och det är inte så mycket att hitta på – just på grund av kylan. Det blir mörkt tidigt. Här är det en större stad med fler affärer om du behöver handla någonting. Men i ärlighetens namn är jag här för en enda sak: att spela fotboll. Det här är en av de bästa platserna för mig att utvecklas.

”Skulle vara otroligt”

Vad säger du om Kalmar som ni möter härnäst?

– Det är ett bra lag. Vi vet att de har en seriös tränare och spelar en fin fotboll och skapar många chanser. De har duktiga spelare och det blir en tuff match. Samtidigt ska vi fokusera på vad vi kan göra bra.

Vad skulle ett debutmål betyda för dig?

– Det skulle vara otroligt. Det var ett tag sedan, sist jag spelade i allsvenskan var i december. Men samtidigt hoppas jag på tre poäng, det vore den perfekta dagen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.