Foto: Bildbyrån.

Två straffmissar av Sergio Ramos

Uppdaterad
Publicerad

Sergio Ramos brukar vara säkerheten själv från elva meter.

När Spanien kryssade mot Schweiz, 1-1, missade dock mittbacken två straffar.

Detta i en match där han blev det meste europeiske landslagsspelaren någonsin.

– Det skulle vara mycket orättvist om vi kritiserade Sergio Ramos nu, säger förbundskaptenen Luis Enrique.

Sergio Ramos, 34, är en av tidernas målfarligaste mittbackar, många av målen gjorda på nick eller straff. I kväll, när han spelade sin 177:e landskamp och övertog Gianluigi Buffons europeiska rekord över antal landskamper, såg det annorlunda ut.

Spanien gästade Schweiz i Nations League och Real Madrid-kaptenen brände inte en, utan två straffar – båda slagna i samma hörn. Ännu värre blev missarna av det faktum att de inföll inom loppet av 23 minuter och i underläge 1-0 efter mål av Atalantas Remo Freuler.

”Kommer inte att kritisera honom”

Förbundskapten Luis Enrique ville dock inte kritisera Ramos, som inte hade missat en straff sedan maj 2018, efter matchen.

– Det skulle vara mycket orättvist om vi kritiserade Sergio Ramos nu. Om det hade varit tre eller fyra missar så borde han ha slutat ta straffar. Men det finns en lista med en ordning, och Ramos är den första på den, sade han efter matchen, enligt spanska medier.

– Han har satt 25 straffar i rad, och vi kommer inte att kritisera honom nu.

Moreno räddade Spanien

Spanien kvitterade i stället i slutminuterna genom Villarreals anfallare Gerard Moreno, som därmed ordnade en poäng för gästerna.

Totalt har Sergio Ramos svarat för 126 mål i seniorkarriären. Han har gjort flest någonsin av alla backar i både spanska landslaget och La Liga.

KLIPP: Kulusevski nätade för Sverige mot Kroatien

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.