Chiles Sanchez historisk – men oavgjort mot Tyskland

Alexis Sanchez blev historisk när han gjorde sitt 38:e mål i Chiletröjan.

Men Tyskland kvitterade, och toppmötet i grupp B i Confederations Cup slutade oavgjort.

– Jag är lycklig över målet och nöjd med lagets insats, säger Sanzhez.

Om den tidiga matchen i grupp B mellan Kamerun och Australien var händelsefattig, så bjöd Tyskland-Chile på betydligt mer underhållning.

Chile fick en drömstart när den tyska backlinjen försökte rulla boll, men misslyckades. I sjätte minuten bröt Arturo Vidal en pass, och fick fram bollen till Alexis Sanchez. Väggspel dem emellan och sen en tåfjutt av Sanchez som gick stolpe in. Målet var anfallarens 38:e i landslagströjan, och gör honom till Chiles bästa målskytt genom tiderna.

Confederations Cup

En kvart senare Eduardo Vargas ett skott i underkanten av ribban, men ingen boll i nätet.

Strindl nätade igen

Istället kvitterade Tyskland några minuter innan halvtid. Med ett fint inlägg från vänsterkanten hittade Jonas Hector en framrusande Lars Strindl som satte dit 1-1. Hans andra mål i turneringen.

Det oavgjorda resultatet gör att Chile och Tyskland har fyra poäng vardera, och kan gå för oavgjort i den sista gruppspelsmatchen mot Australien, respektive Kamerun.