Foto: Bildbyrån

Uefa: Hade inga andra alternativ

Uppdaterad
Publicerad

Danska laget är missnöjt med Uefas agerande efter Christian Eriksens kollaps.

Nu bemöter Uefa kritiken.

– Att spelarna behöver 48 timmars vila mellan matcherna gjorde att vi inte hade några andra alternativ, säger Uefas talesperson i en kommentar till Yahoo Sports.

Obehagliga scener utspelade sig på Parken i Köpenhamn i lördags när Christian Eriksen föll ihop i matchen mot Finland. Han fick hjärt- lungräddning innan han fördes till sjukhus och hans tillstånd var länge ovisst.

Trots det fick de danska spelarna två val av det europeiska fotbollförbundet Uefa: Spela klart matchen klockan 20.30 samma kväll eller 12.00 dagen därpå.

Fotbolls-EM

I efterhand har Danmark, som valde att spela klart matchen samma kväll, varit kritiskt till att Uefa tvingade spelarna att ta ställning till de här två alternativen.

– Det enda rätta hade varit att skicka hem spelarna, sa förbundskapten Kasper Hjulmand så sent som i dag.

”Inga andra alternativ”

I en kommentar till Yahoo Sports medger Uefas talesperson att spelarna fick det här valet. Personen tilläger att det inte fanns några andra alternativ eftersom Danmark spelar mot Belgien på torsdag.

– Att spelarna behöver 48 timmars vila mellan matcherna gjorde att vi inte hade några andra alternativ.

Talespersonen säger också:

– Uefa är säker på att man behandlade frågan med största respekt för den känsliga situationen och för spelarna.

SVT Sport har sökt Karl-Erik Nilsson, vice president i Uefa, som inte vill kommentera.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Fotbolls-EM

Mer i ämnet