Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Joel Asoro och Gustaf Norlin. Foto: Bildbyrån/TT

Årets första tappade poäng för IFK Göteborg

Uppdaterad
Publicerad

IFK Göteborg och Djurgården spelade 1-1 i  stormötet på Gamla Ullevi. Det var Blåvitts första tappade poäng i årets allsvenska.

– Det är bortaplan och tidigt på säsongen. Det är okej att komma iväg med en poäng, säger Joel Asoro som fixade en poäng åt Djurgården.

Burop fyllde Gamla Ullevi efter sex minuters tilläggstid.

I slutminuterna spelade Kalle Holmberg in bollen till Emmanuel Banda som vred sig i luften och drog till bollen på volley över ribban, ett fint anfall som kunde resulterat för Djurgården som hade ett bra tryck i slutet av matchen inför välfyllda läktare.

Efter en knapp timme kvitterade Djurgården till 1-1. Hampus Finndell fann Joel Asoro som sprang sig loss i djupet och tog ner bollen och lade in den bakom Warner Hahn i blåvittmålet.

– Vi har gjort det många gånger på träning och jag har väntat på att det ska fungera på match. Han lade in bollen perfekt, säger Asoro till Discovery+.

IFK:s ledningsmål ett av de fulaste?

– Det var en svängig match och bollen gick fram och tillbaka. Det kändes inte som om bollen var på marken alls, vi får en för dålig start, säger Asoro som var nöjd med en poäng i Göteborg.

I den 24:e minuten gav Gustaf Norlin, den enda ändringen i Mikael Stahres startelva,  IFK Göteborg  ledningen efter en högerhörna. Norlin högg till och nickade bollen i mål efter en misslyckad djurgårdsrensning.

– Det är väl en kandidat till årets fulaste mål? återigen, nej men det var jävligt skönt att sätta dit den. Det var en ganska stängd tillställning så det var förlösande, säger Norlin om sitt mål.

Se highligths från matchen:

Allsvenskan

IFK Göteborg logo

IFK Göteborg

1 - 1

Djurgårdens IF logo

Djurgårdens IF

Gamla Ullevi, Göteborg
Publik: 16170
Domare: Fredrik Klitte

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.