Umeå besegrade Sundsvall efter Ajetis mål. Foto: Bildbyrån

Umeås hopp lever efter seger i måstematchen

Uppdaterad
Publicerad

Bajram Ajeti målade redan efter nio minuter.

Det räckte för Umeå som tog en oerhört viktig seger i bottenkampen av superettan.

Efter ett mållöst slutresultat senast borta mot superettans jumbo Ljungskile, väntade en ny måstematch för nästjumbon Umeå för att inte halka ur näst högsta divisionen.

Sundsvall – som inte hade någonting att spela för – kom till Umeå Energi Arena för den enda match som spelades i svensk toppfotboll denna måndag.

Det blev en sömnig tillställning där Umeås motivation tog dem till en tidig ledning när gästernas backlinje stod och sov. Emmanuel Yeboah slog ett oväntat inlägg från vänster som Bajram Ajeti sprang på, nådde bollen först och satte matchens enda mål.

Fyra poäng till säker mark

Då hade det bara spelats fotboll i nio minuter.

Resterande delen av den här matchen blev Sundsvalls ambitionslösa jakt på ett kvitteringsmål. Umeå försvarade sig väl och höll ut hela vägen till tre oerhört viktiga poäng.

Närmast var norrmannen Oliver Berg som med ett volleyskott i straffområdet i den femte tilläggsminuten träffade målramen. Men det blev aldrig några mål för Sundsvall i den här matchen.

I och med segern har nu Umeå tre poäng upp till en kvalplats och ytterligare en upp till Örgryte på säker mark. Ett Örgryte som Umeå möter i den sista omgången av superettan.

Superettan

Umeå FC logo

Umeå FC

1 - 0

GIF Sundsvall logo

GIF Sundsvall

Umeå Energi Arena, Umeå
Publik: 300
Domare: Magnus Lindgren

Umeås återstående ligamatcher:

Norrby (B)

Västerås (H)

Örgryte (B)

BOTTEN I SUPERETTAN:

12. Örgryte • 29 poäng

--------------------------

13. Norrby • 28

14. Eskilstuna • 28

--------------------------

15. Umeå • 25

16. Ljungskile • 20

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.