”United har en liten fördel”

Uppdaterad
Publicerad

Ajax eller Manchester United.

Någon av storklubbarna kommer att få lyfta Europa League-pokalen på Friends Arena i kväll.

– Jag säger 3-1 till United, tippar den tidigare United-spelaren Jesper Blomqvist men får mothugg av den tidigare Ajax-forwarden Stefan Pettersson:

– 2-1 till Ajax, jag står fast vid det.

I kväll drabbar Manchester United och Ajax samman i Europa League-final på Friends Arena. På läktaren sitter bland andra tidigare United-mittfältaren Jesper Blomqvist och tidigare Ajax-anfallaren Stefan Pettersson.

De bägge herrarna – som även var lagkamrater i IFK Göteborg – har än i dag goda känningar i sina respektive klubbar.

Europa League

Pettersson medger att hans Ajax är underdog i kvällens final, men menar att den ungdomliga entusiasmen kan räcka hela hela vägen mot den engelska storklubben.

– De kan absolut rubba United. Nu handlar det om en match, 90 minuter, och allt kan hända. De har inget att förlora. De ser fram emot det här oerhört mycket. Det är viktigt för holländsk fotboll att man gått såhär långt i en Europa-turnering igen, säger Pettersson till SVT Sport.

”En liten fördel”

Blomqvist tror att United drar det längsta strået, tack vare den internationella erfarenheten.

– Det kommer att bli en väldigt tuff match. Just i en final är det viktigt att ha lite mer rutin och att ha varit med i de stora sammanhangen tidigare. Så där kanske United har en liten fördel. Men ungdomlig entusiasm brukar man också komma rätt långt på emellanåt, säger Blomquist och tippar:

– Jag säger 3-1 till United.

Pettersson håller inte med om det tipset:

– Jag har sagt 2-1 till Ajax i en vecka nu, så jag står fast vid det.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Europa League

Mer i ämnet