Foto: TT

United fixade kryss i Ryssland

Uppdaterad
Publicerad

Kallt, blåsigt och en gräsmatta under all kritik.

Manchester United kunde ändå fixa ett 1-1-kryss borta mot Rostov i den första åttondelsfinalen.

Henrikh Mkhitaryan – framspelad av Zlatan Ibrahimovic – gjorde Uniteds mål.

I ett kylslaget och blåsigt Ryssland gjorde Manchester United det mesta av medvinden i första halvleken.

Gästerna kontrollerade matchbilden och satte Rostovs försvarslinje på prov gång på gång.

Europa League

I den 35:e matchminuten blev det också utdelning.

När Marouane Fellani bröt sig in i Rostovs straffområde kunde Zlatan Ibrahimovic rädda bollen på kortlinjen och sedan snabbtänkt servera Henrikh Mkhitaryan snett inåt bakåt. Armeniern gjorde inga misstag i superläget och placerade kallt in 1-0-målet och tackade svensken för smörpassen.

I andra halvlek var det hemmalagets tur att utnyttja medvinden – och Rostov matade höjdbollar i djupled. En sådan långboll hittade en frispringande Alexander Bukharov som lugnt petade in 1-1-målet i inledningen av andra halvlek.

Rostov fortsatte nyttja vinden och jagade febrilt ett segermål i matchen – men United kunde hålla ut och ta med sig ett fint 1-1-kryss hem till England.

Returmötet spelas på Old Trafford den 16 mars. Det är Zlatans nästa match i United-tröjan – då han är avstängd tre inhemska matcher på grund av en armbåge.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Europa League

Mer i ämnet