Foto: Bildbyrån

Klart: Så startar Sverige mot Italien

Uppdaterad
Publicerad

Mittbacken Nilla Fischer är inte i startelvan i Sveriges EM-match mot Italien.

Det är en av flera förändringar i Pia Sundhages startelva.

På gårdagens presskonferens berättade förbundskapten Pia Sundhage att hon kommer att ändra om i laget i matchen mot Italien.

– Det blir förändringar. Det är en balansgång mellan att göra förändringar och att ha en kontinuitet i startelvan. Vi har funderat på allt ifrån forwards till backar, säger Sundhage.

Fotbolls-EM

Fischer vilas

Så blir också fallet då Nilla Fischer, Lisa Dahlkvist och Jessica Samuelsson ersätts i startelvan av Hanna Folkesson, Jonna Andersson och Elin Rubensson.

Därmed får SVT-experten Lisa Ek som hon vill.

– Ta ut Nilla Fischer, vila henne något. Det är en lång turnering, hon kommer inte få många möjligheter till återhämtning, sade Lisa Ek inför matchen mot Italien.

Men istället för Emma Berglund som hon ville se som mittback flyttar Sundhage in Magdalena Eriksson bredvid Linda Sembrant.

Folkesson in från start

Det innebär att det blir helt nya ytterbackar jämfört med i matchen mot Ryssland. Eriksson och Jessica Samuelsson blir Elin Rubensson och Jonna Andersson.

På mittfältet ersätts Lisa Dahlkvist av Hanna Folkesson.

Elvan mot Italien

Hedvig Lindahl

Elin Rubensson – Linda Sembrant – Magdalena Eriksson – Jonna Andersson

Kosovare Asllani – Caroline Seger – Hanna Folkesson – Olivia Schough

Stina Blackstenius – Lotta Schelin

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Fotbolls-EM

Mer i ämnet