Zlatan Ibrahimovic gestikulerar under Milans ligapremiär i måndags. Foto: Bildbyrån

Zlatan Ibrahimovic har testats positivt för coronaviruset

Uppdaterad
Publicerad

Zlatan Ibrahimovic har testats positivt för coronaviruset.

Det meddelar klubben på sin hemsida.

Han missar därmed kvällens Europa League-kval mot norska Bodö/Glimt.

”Jag har inga som helst symptom”, skriver han på Twitter.

I går meddelade Milan att försvararen Leo Duarte testats positivt för covid-19. Då skrev klubben på sin hemsida att alla andra spelare och ledare i klubben testats negativt.

Men nu meddelar klubben att även Zlatan Ibrahimovic har testat positivt för viruset.

Corona och idrott

”De berörda hälsovårdsmyndigheterna har informerats och spelaren placerades omedelbart i hemkarantän”, skriver klubben, och meddelar samtidigt att alla andra spelare som testades inför kvällens match testade negativt.

”Jag gjorde ett negativt covid-test i går och ett positivt i dag. Jag har inga som helst symptom. Covid hade modet att utmana mig. Dålig idé”, skriver svensken på Twitter.

Kan missa Europa League-playoff

Enligt Italienska fotbollförbundets karantänsregler måste Ibrahimovic genomgå två negativa tester innan han får återgå till fotbollen. Gazzetta dello Sport uppger dessutom att anfallaren, utöver kvällens match, även kan missa ett eventuellt Europa League-play-off, samt ligamatcherna mot Crotone och Spezia.

– Nyheten om Zlatan kommer i ett läge när smittan går upp igen i Italien och den allmänna känsan är rätt negativ, så den här nyheten får stor ”impact” och stora rubriken. Det är starka reaktioner och detta toppar alla nyhetssajterna, för han är en av de största stjärnorna i Serie A, säger SVT:s Italien-korrespondent Jennifer Wegerup.

MER ZLATAN: Premiärsuccé för Ibrahimovic (22 sep 2020)

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Corona och idrott

Mer i ämnet