Galen målfest: Sex mål på femton minuter av Rosengård

I den 24:e minuten gjorde Rosengård 1-1 borta mot Uppsala.

Femton minuter senare ledde de med 6-1.

Två av målen var dessutom riktiga drömmål och Malmölaget vann till slut med förkrossande 9-1.

– Vi hade en bra period och de föll ihop mentalt, säger tremålsskytten Jelena Cankovic till SVT Sport.

Efter sex minuter chockade årets överraskningslag i damallsvenskan, Uppsala, storlaget Rosengård då Beata Olsson kom fri och gjorde 1-0 för hemmalaget.

Sedan vaknade Rosengård rejält och spelade ut hela registret.

– Vi började inte som ville då vi släppte in ett mål, men det är bra gjort av laget att snabbt vända på det och det är väldigt bra att vi kan göra många mål. Jag är jättenöjd med lagets prestation, säger Cankovic.

Fint skott av Cankovic

Först sköt Jelena Cankovic in ett distansskott på ett majestätiskt sätt och sedan styrdes hennes frispark in i mål och efter det rullade det på.

Sofie Svava satte 3-1 med en ny delikatess från distans efter hörna och efter det nickade Anna Anvegård in 4-1.

5-1 kom av ännu en stjärnspelare. Då var det Mimmi Larsson som tog hand om en märklig situation i Uppsalas straffområde.

Fyra minuter senare sjabblade ett knäckt Uppsalaförsvar igen och då gjorde Larsson ännu ett mål.

Inget annat lag har gjort sex mål så snabbt sedan statistikbyrån Gracenote började föra statistik 2010.

Överkörningen fortsatte i andra halvlek

I andra halvlek fick Malmölaget straff efter tio minuter och då var Anvegård iskall från elva meter.

I den 68:e minuten var det supertalangen Hanna Bennisons tur att ta sig in i målprotokollet då hon smällde in 8-1 och bara två minuter senare nickade Cankovic in nian. Därmed hade serbiskan fullbordat ett hattrick.

– Jag är glad att jag gjorde tre mål. Det är jättebra för mig och laget. Jag är glad att jag kunde hjälpa laget, säger hattrickhjälten.

Tack vare segern går Rosengård om Göteborg och upp i serieledning i damallsvenskan.

– Vi har ett bra lag och vårt mål är att vinna. Jag tror på vårt lag och jag tror att vi kan vinna guld. Jag jämför oss inte med något annat lag, säger Cankovic.

Nykomlingen Uppsala är just nu, trots brakförlusten, på en fin sjätteplats.