USA och Kanada klara för VM

Både USA och Kanada vann som väntat enkelt sina semifinaler i Concacaf Cup. Kanada besegrade först Panama med 7–0, sedan var det USA:s tur att krossa Jamaica. Den matchen slutade 6–0.

– Att kvalificera sig är en mäktig känsla och att göra det på det här sättet är ännu bättre, säger USA:s stjärna Tobin Heath.

Därmed kommer de två nordamerikanska lagen inte bara mötas i final – de är också båda klara för fotbolls-VM i Frankrike nästa år, då turneringen fungerar som VM-kval i Nord- och Mellanamerika.

De regerande världsmästarna USA satte sitt första mål mot Jamaica redan efter två minuters spel och vid halvtidsvilan var ställningen 5–0. I första halvlek gjorde Tobin Heath gjorde två mål och Alex Morgan, Megan Rapinoe och Julie Ertz varsitt. Målfesten kom därefter av sig, men avslutades med en straff av Alex Morgan i 84:e minuten.

– Hela den här turneringen har vi lyckats göra mål på många olika sätt och vi har flera olika spelare i målprotokollet. Jag tror aldrig att vi haft så många olika målskyttar i en och samma turnering, säger USA:s Alex Morgan enligt The Guardian.

För Kanada gjorde Christine Sinclair och Adriana Leon två mål var, för övriga stod Jessie Fleming, Janine Beckie och Rebecca Quinn.

Trots nederlag har både Jamaica och Panama fortfarande chans att ta sig till VM i Frankrike nästa år. Även vinnaren i bronsmatchen är garanterad VM-spel, medan det fjärde laget möter Argentina i en avgörande playoffmatch.