Amerikanska spelare jublar efter ett av tretton mål. Foto: Bildbyrån.

USA:s försvar efter förnedrande vinst: ”Alla mål räknas”

Uppdaterad
Publicerad

USA:s seger mot Thailand i går är den största segern hittills i en VM-match. Tretton gånger om fick amerikanskorna fira – och sättet de firade på har rört upp känslor.

Den kanadensiska fotbollsexperten tillika OS-bronsmedaljören Kaylyn Kyle var en av flera som ifrågasatte det amerikanska lagets glädje när antalet mål närmade sig tvåsiffrigt, det i kanadensisk TV. På sociala medier har sedan kritiken fortsatt mot att det amerikanska laget vid mål efter mål jublade stort och tillsammans.

Men kritiken är inte rimlig, enligt USA:s femmålsskytt Alex Morgan, som bland annat tar upp att en målskillnadsaffär kan bli aktuell mot Sverige.

– Vi visste att alla mål räknas i vår grupp, och när det kommer till målfirande så tycker jag att vi gjorde en riktigt bra laginsats och därför var det viktigt att fira tillsammans, säger Morgan till CNN.

Mot Kaylyn Kyles uttalande riktades sedan kritik. Kyle svarade då på sociala medier att det sista hon säger i frågan är:

”Alla har rätt till en åsikt om det jag sa, men snälla sluta med dödshoten. Jag älskar debatt men det finns ingen mening med hot i den här redan galna världen.”

På söndag är det Sveriges tur att möta Thailand. Här kan du se hela schemat för fotbolls-VM i Frankrike.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.