Matchen avbröts på grund av väder. Foto: Bildbyrån

Åsk- och blixtväder bröt VM-premiären

Sverige kämpade febrilt för att spräcka målnollan i VM-premiären mot Chile. Samtidigt dök en oväntad motståndare upp i form av ett riktigt busväder.

Efter ett blixtnedslag tog den mexikanska domaren Lucila Venegas direkt beslutet att avbryta matchen tills vidare.

Sverige var det spelförande laget i VM-premiären mot Chile i Rennes.

När 71 minuter var spelade hade Blågult avlossat 17 skott, varav fyra på mål.

Därefter avbröts tillställningen. I början på den andra halvleken började det vräka ner regn, som bara tilltog. Det renderade sedermera även i ett åskoväder. När 71 minuter var spelade blåste domaren Lucila Venegas av och gav spelarna order om att gå av planen på grund av ett blixtnedslag.

– Vi visste inte hur länge avbrottet skulle pågå, men vi höll igång. Vi sa att det är upp till bevis och in och köra igen. Vi sa att vi skulle se oss som vinnare, säger Nilla Fischer till SVT Sport.

– Tjejerna var väldigt duktiga på att peppa på varandra. Jag tyckte vi utnyttjade tillfället väldigt bra, berömmer Peter Gerhardsson till SVT Sport.

Matchen återupptogs efter 42 minuter, 20.12. Därefter gjorde Sverige två mål och vann premiären med klara 2-0 i slutändan.