”Vi är redo att ta oss an vilka som helst”

Uppdaterad
Publicerad

Förbundskapten Janne Andersson har tagit Sverige till VM-playoff. Nu blickar han framåt.

– Vi är redo att ta oss an vilka som helst av dessa fyra lag, säger Andersson till Kanal 5.

Sverige hade sju mål att gå på inför matchen. Enligt Janne Andersson var det kanske något som spelarna fokuserade alltför mycket på inför.

– Detta var en av de märkligaste matcher jag varit med om. Kanske pratade vi för mycket om försvarsspel innan, för när vi vann boll var det som att vi gav bort den och väntade på att få spela försvarsspel igen. Jag förstår spelarna, det är lätt att det blir så, säger Andersson till Kanal 5.

VM-kval fotboll

”Löser det ändå bra”

Nederländerna fick två mål i första halvlek, bägge genom Arjen Robben. Men trots den bra starten för Nederländerna, tycker Andersson att Sverige stod upp bra.

– De får en onödig straff och sedan ett fantastiskt mål av Robben. Då blir det lite stressat men vi löser det ändå bra. Är det någon gång man ska vara nöjd med en förlust så var det i dag. Frankrike vann också så det hade inte spelat någon roll.

”Redo för vilka som helst”

Vilka Sverige nu får möta avgörs om en vecka, den 17 oktober, när playoff-spelet lottas. Sverige kan få möta Danmark, Kroatien, Schweiz eller Italien. Janne Andersson har inget drömmostånd. Åtminstone inget han vill uttala sig om.

– Detta får lottas och sedan spelar vi om det, det hjälper inte ett dugg vad jag vill ha. Vi är redo att ta oss ann vilka som helst av dessa fyra lag.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

VM-kval fotboll

Mer i ämnet