Domagoj Vida har testats positivt för corona inför mötet med Sverige. Foto: Bildbyrån

Kroatiens Vida spelade smittad inför mötet med Sverige

Uppdaterad
Publicerad

Nya coronafall skakar Sveriges Nations League-avslutning. Kroatiske mittbacken Domagoj Vida spelade under onsdagen smittad av covid-19 – dagar före mötet med Blågult.

”Vida kommer, i enlighet med reglerna, att tillbringa de kommande dagarna i karantän i Istanbul”, skriver det kroatiska fotbollsförbundet på sin hemsida.

31-åringen spelade från start i Kroatiens träningsmatch mot Turkiet, 3–3, under onsdagskvällen efter att ha testats negativt för coronaviruset i måndags. Men onsdagens test var positivt. Det fick det kroatiska landslaget ett preliminärt besked om i halvtid och Vida spelade inte i andra halvlek.

Herrlandslaget i fotboll

Vid midnatt bekräftades sedan det positiva testet.

”Efter att förbundskapten Zlatko Dalic redan hade bestämt sig för att byta ut Vida, isolerades Vida enligt alla säkerhetsåtgärder tills testresultatet bekräftats”, skriver förbundet.

Enligt kroatiska medier sågs Vida krama om flera spelare i samband med matchen, skriver Fotbollskanalen.

Det kroatiska förbundet meddelar att övriga i truppen planerar att åka till Stockholm och är tydligt med att landslaget följt Uefas coronaregler.

Sverige möter Kroatien på Friends arena klockan 20.45 på lördag.

I går kom beskedet att svenske förbundskaptenen Janne Andersson testats positivt, men ingen i den svenska truppen ska vara smittad.

FRÅN I GÅR: Se danskarnas mål som sänkte Sverige

Fakta: Nations League

Tabellen, grupp 3, A-divisionen:

1) Portugal, +8 i målskillnad, 10 poäng

2) Frankrike, +4, 10

3) Kroatien, -5, 3

4) Sverige, -7, 0

Sveriges resultat: Frankrike 0—1 (hemma), Portugal 0—2 (h), Kroatien 1—2 (b), Portugal 0—3 (b).

Återstående matcher: 14 november: Portugal—Frankrike (20.45), Sverige—Kroatien (20.45). 17 nov: Frankrike—Sverige (20.45), Kroatien—Portugal (20.45).

Det gäller: Gruppvinnaren går vidare till slutspel där fyra lag deltar. Semifinaler, match om tredje plats och final spelas. Det lag som kommer sist i gruppen flyttas ned i B-divisionen till nästa upplaga av Nations League.

Regerande mästare: Portugal.

Källa: TT.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Herrlandslaget i fotboll

Mer i ämnet