Kujovic med succéinhopp – tvåmålskytt för Djurgården

Efter 70 spelade minuter stod det fortfarande 0-0 i mötet mellan Djurgården och Helsingborg. Då valde firma Lagerlöf och Bergstrand att byta in Emir Kujovic. Åtta minuter senare var han tvåmålsskytt och hade avgjort matchen – hans första två mål i allsvenska comebacken.

– Jag kände innan att jag ville komma in och avgöra. Så det känns fantastiskt, säger matchhjälten till SVT Sport.

Djurgården hade tagit sex raka segrar i allsvenskan innan tunga derbyförlusten mot AIK för två veckor sedan. I första matchen efter landslagsuppehållet stod det länge 0-0 mot Helsingborg.

Då gjorde Emir Kujovic ett galet succéinhopp. Två mål på åtta minuter gav 2-0 till Djurgården som tar över serieledningen.

– Jag visste att någon måste göra jobbet. Vi hade massor av chanser men lyckades inte få in bollen. Det var frustrerande att följa från bänken. Jag kände innan att jag ville komma in och avgöra. Så det känns fantastiskt, säger matchhjälten till SVT Sport.

Räddade Djurgården kvar i serieledning

Anfallaren, som värvades till Djurgården för en månad sedan, kom in och bara flög fram. Det räckte med en minut på planen innan han satte det viktiga ledningmålet. En felpass (?) av Mohamed Buya Turay som Kujovic kunde nicka i nät.

Bara sex minuter senare var det dags igen för Kujovic som tack vare ett högklassigt inlägg från Niklas Bärkroth enkelt kunde sätta 2-0 inför en extatisk hemmapublik.

En lättnadens suck för Djurgården, som trots att de i princip spelade mot ett mål i inledningen på andra halvlek inte lyckades spräcka nollan på storspelande Anders Lindegaard i HIF-målet.

Ingen mirakelseger i debuten för Mellberg

Första halvlek innehöll det mesta, förutom mål. Spelet böljade som Östersjön i höstvinden, var intensivt och gungigt, där båda lagen stod för farliga avslut.

Debuterande tränare Olof Mellberg, med en stil inspirerad av Pep Guardiola, var mycket ute och dirigerade HIF från långsidan. Så mycket att han tappade rösten. Men trots det stora engagemanget blev det ingen mirakelseger för Henke Larssons efterträdare i premiärmatchen.