Clara Markstedt i Vittsjö. Foto: Bildbyrån

Vittsjö vände på två minuter mot jumbon

Vittsjö fortsätter sin marsch uppåt i tabellen. Trots ett tidigt underläge besegrades jumbon Växjö med 3-1.

Växjö inledde starkt. Redan i den fjärde minuten tog man ledningen när Nellie Karlsson fick på ett perfekt avslut och satte bollen strax under ribban till 1-0.

I den 30:e minuten kunde dock amerikanska nyförvärvet Elizabeth Eddy sätta 1-1 för Vittsjö när hon fick stå helt fri i målområdet och rulla in bollen.

Och bara två minuter senare, efter rejält slarv i försvaret, gjorde Växjö självmål när Jennie Nordin fick bollen på foten och råkade putta in den i mål. En huvudlös sidledspassning till fel adress bäddade för målet.

Ett blytungt läge för Växjö. Och tyngre skulle det bli.

I den 78:e minuten visade Emily Gielnik på nytt hur viktig hon är för Vittsjö när hon gjorde mål för tredje matchen i rad och sköt in slutresultatet 3-1.

Bollen gick fram till omarkerade Gielnik i straffområdet och hon fastställde distinkt slutresultatet.