Wernbloom är tillbaka i IFK Göteborg

Uppdaterad
Publicerad

Pontus Wernbloom, 34, är tillbaka i IFK Göteborg. Mittfältaren bröt nyligen med grekiska PAOK och återvänder nu till det Blåvitt som han lämnade 2009.

– Det är så jäkla gött att vara här, säger han till klubbens hemsida.

Wernbloom var med och vann SM-guld med IFK Göteborg 2007 och lämnade sedan klubben 2009. Sedan dess har han spelat i nederländska AZ Alkmaar, ryska CSKA Moskva och grekiska PAOK.

– Jag har följt Blåvitt i alla år och det känns helt rätt att vara med på satsningen som görs nu, säger 34-åringen till klubbens hemsida.

Wernbloom, som har gjort 52 a-landskamper, har skrivit på ett kontrakt över säsongen 2021.

– Pontus är en spelare med så många goda kvaliteter. Han är fysiskt stark, spelintelligent och skicklig både med och utan bollen. Han är en naturlig ledare som jag har höga förväntningar på och som jag vet har höga förväntningar på sin omgivning. Han har såklart enormt mycket erfarenhet som tillför mycket till vårt lag. Det ska bli riktigt roligt att arbeta med honom, säger IFK Göteborgs tränare Poya Asbaghi.

Wernblom finns med i truppen som ska ta sig an Djurgården på bortaplan i morgon.

SVT Sports expert Daniel Nannskog tror att tidpunkten för att få hem Wernbloom är perfekt.

– Att få in hans galenskap just nu är perfekt. Det de egentligen skriker efter mest av allt är en målskytt, men det här är en vinnarskalle deluxe. När man har matcher som står och väger så tror jag att Wernbloom med sitt driv kan få matcherna att tippa över till Blåvitts fördel, säger han.

IFK Göteborg har elva raka matcher utan seger i allsvenskan.

KLIPP: Norrköping starkast i kamratmötet

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.