Visa alla (3)

Wesström: ”Det man är överens om fullföljer man”

Publicerad

Daniel Sundgren var en kulturbärare i det AIK som ifjol tog SM-guld. Men uppbrottet med klubben blev bittert.
– Jag är av uppfattningen att det man är överens om det fullföljer man. Det kommer jag alltid att stå för, säger AIK:s sportchef Björn Wesström till SVT Sport.

Klubben valde att avsluta spelarens anställning i förtid efter att han gjort sig otillgänglig i onsdagens match mot Ararat-Armenia.

– Det är en rad händelser som har fått oss att fatta ett beslut som är det bästa för AIK. Utifrån det blev konsekvensen att arbetsbefrielse var vägen framåt, säger Björn Wesström. 

”En situation som inte är optimal”

Hur har det här påverkat spelartruppen?

– Det har så klart påverkat dem fram till det att beslutet togs. Vi har haft en situation som inte är optimal. och när vi då agerar och tar det beslutet vi gör, förhoppningsvis blir problematiken mindre och fokuset på de problem vi har mindre. Vi kan rikta fokus och energi på det vi ska göra.

”Tycker inte man uppträder på ett schysst sätt”

Bakgrunden är att Daniel Sundgren valde att inte åka med till Armenien och vara tillgänglig för AIK:s Champions League-kvalmatch mot Ararat-Armenia. Han sjukanmälde sig till matchen och menade att han inte kunde ge hundra procent för AIK i det läget. För SVT Sport utvecklade spelaren i går hur han resonerar.

Wesström: ”Det man är överens om fullföljer man”

Har du någon förståelse för att Daniel Sundgren agerade på det sätt han gjorde?

– Jag är av uppfattningen att det man är överens om det fullföljer man. Det kommer jag alltid att stå för. Den dagen som någon gör det, oavsett vem det än är, dvs avviker från det man överens om så tycker inte jag att man uppträder på ett schysst sätt. 

Tror du att Daniel Sundgren har någon framtid i AIK?

– Ingen aning. Det vet nog varken han eller vi i nuläget. Just nu är vi inte tillsammans. Framtiden får utvisa vad som händer.

För AIK väntar härnäst Elfsborg i allsvenskan på lördag innan returmötet med Ararat-Armenia på onsdag.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer