White sköt England till semifinal

England gjorde processen kort i VM-kvartsfinalen mot Norge. Redan i tredje minuten kom 1-0 för England som dominerade matchen från början till slut och vann med 3-0.

– Det var den bästa matchen som de spelat så länge jag har varit tränare, säger Phil Neville till BBC.

England fick en drömstart på matchen. Redan i den tredje minuten satte Jill Scott 1-0 med turnerings snabbaste mål, sedan hon placerat in bollen från från elva meter, fint framspelad av Lucy Bronze.

Ellen White prickade sedan ribban innan hon strax före halvtid gjorde sitt femte mål i detta VM och gav England en riktigt tung ledning in till halvtidsvilan.

Snygg frisparksvariant avslutade målskyttet

I andra halvlek så bjöds de drygt 20 000 som tagit sig till matchen på en riktig delikatess.

England fick en frispark strax utanför straffområdet från en dålig vinkel. De flesta trodde nog då att det skulle bli ett inlägg, men Beth Mead hade andra planer. Istället skickade hon en stenhård passning till Lucy Bronze som stod just utanför straffområdet, och från den positionen kunde hon bomba in 3-0 till England bakom en chanslös Hjelmseth i det norska målet.

Men det var ingen slump att det blev den varianten för England. Bronze säger efter matchen att hon tränat på just sådana skott tidigare under dagen. Och det var mycket vilja som låg bakom kraften.

– Jag har drömt om att få komma till semifinalerna i Lyon. Det var mycket passion som gick in i det skottet, säger Bronze som till vardags spelar just i Lyon.

Svenske Sjögren nöjd trots förlusten

Norges förbundskapten, svenske Martin Sjögren, är trots förlusten väldigt nöjd med det norska laget efter turneringen.

– Vi visar att Norge är ett lag som tillhör världstoppen. Det är ganska många möjligheter åt båda håll, och England är bättre på att utnyttja dem, säger han efter matchen.

Det som gör Sjögren mest stolt är framförallt inställningen i laget trots ett 0-3 underläge i slutet av matchen.

– De sliter och sliter ända till den 95:e minuten. Det är signifikant för den här gruppen.

I semifinalen så får England möta vinnaren av Frankrike och USA som möts i morgon inför storpublik i Paris.