Efter fjolårsdissen – Zlatan uttagen i All star-match. Foto: Bildbyrån

Zlatan älskar LAFC – gjort åtta mål i El Trafico

Uppdaterad
Publicerad

Zlatan Ibrahimovic har blivit mästare i alla länder han spelat utom England. Nu har han kanske en sista chans att även ta hem en titel i USA. Tre hinder återstår, det första blir mot lokalkonkurrenten LAFC i kvartsfinalen.

– Det är vinna eller förlora, man får inga andra chanser nu, säger Ibrahimovic inför derbyt som går under det annorlunda namnet El Trafico.

Zlatans Galaxy har mött LAFC två gånger i år och vann hemmamötet med 3-2 och spelade 3-3 i det andra mötet. Liten fördel för Galaxy alltså.

Men framförallt. Svensken älskar att spela derbyn mot just LAFC. Zlatan har gjort åtta mål i fem möten de senaste två åren. Galaxy har gjort 11 mål och svensken har alltså satt åtta av dem. Snacka om dominans.

– Vi måste köra på. Vi tar med oss självförtroendet från den här matchen, vi var väldigt organiserade, vi var stabila i matchen i dag och vår inställning, säger svensken om det som väntar.

I ligan har LAFC varit det bättre laget av de två men  när de möts är det Galaxy som dragit det längsta strået. Zlatans lag har vunnit två möten och tre har slutat oavgjort.

25 augusti 2019: LAFC- LA Galaxy 3-3 Zlatan gjorde två mål

19 juli 2019: LA Galaxy-LAFC 3-2  Zlatan gjorde tre mål

24 augusti 2018: LA Galaxy-LAFC 1-1 Zlatan gjorde ett mål

26 juli 2018: LAFC- LA Galaxy 2-2

31 mars 2018: LA Galaxy-LAFC 4-3 Zlatan gjorde två mål

MLS

Minnesota United FC logo

Minnesota United FC

1 - 2

LA Galaxy logo

LA Galaxy

Allianz Field, Saint Paul, MN
Publik: 19939
Domare: Ted Unkel

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.