Foto: Bildbyrån

Zlatan: ”Fortsätter det så här är jag sannolikt inte kvar i Milan”

Uppdaterad
Publicerad

Zlatan Ibrahimovic fortsätter att ge oklara besked om sin framtid.

Men erkänner i en intervju med Gazzetta dello Sport att han har en dålig relation till klubbens vd Ivan Gazidis.

– Fortsätter det så här är jag sannolikt inte kvar i Milan nästa säsong, säger han.

En längre intervju med den svenske fotbollsstjärnan kommer i Gazzetta dello Sport på lördagen. Ett kortare utdrag har redan publicerats, vilket Football-Italia tagit del av.

I den säger Ibrahimovic kryptiskt om framtiden:

– Ibra spelar för att vinna, annars stannar han hemma. De sade till mig att det var för lätt att avsluta karriären i USA, så därför kom jag tillbaka till Milano. Jag är här enbart för passionen, för jag spelar i stort sett gratis..., säger svensken.

– Sen stoppade covidsituationen allting och jag tänkte att det kanske var ett tecken på att jag borde lägga av. Men lyckligtvis kom vi tillbaka till planen.

Ibrahimovic blev vadskadad just före omstarten av ligan i mitten av juni. Han är tillbaka och har spelat i de tre senaste matcherna, och har gjort två mål – varav ett när Milan vände och vann (4–2) mot serieledande Juventus i tisdags.

Höga ambitioner

Han har kontrakt med Milan augusti ut. Frågan är hur framtiden ser ut därefter.

– Ibra var född till att spela fotboll och är fortfarande bäst på att spela fotboll. Vi får se hur jag känner mig om två månader. Vi får också se vad som händer med klubben. Om den här situationen fortsätter är det inte troligt att du får se mig i Milan nästa säsong, säger han.

Han berättar om konfrontationen med vd:n Ivan Gazidis för en tid sedan.

– Jag pratade för mig och för laget. Jag ville ha några svar på framtiden, både för mig och för Milan. Jag sade att dagens Milan inte är den storklubb som jag tidigare upplevt, men att vi måste göra allt även i den här situationen – ända till slutet, säger han.

Han säger det inte rent ut men hintar om att han har högre ambitioner än Milan. Just nu är klubben på sjunde plats i ligan, 16 poäng från en Champions League-plats, bara två till en Europa League-plats. Det återstår sju omgångar.

”Vem är Rangnick”

– Ibra är inte en spelare för Europa League och Milan är ingen klubb som tillhör Europa League.

Ibrahimovic säger att han inte vet om det blir spel i någon annan klubb efter Milan.

– Jag har aldrig gillat att stänga några dörrar. Men jag går bara någonstans där jag har kontroll, inte dit där ord inte betyder något. Jag har fortfarande mycket passion för det jag gör.

Milan förnekar inte längre att man funderar på att byta ut tränaren Stefano Pioli mot Ralf Rangnick. Men Ibrahimovic är inte imponerad:

– Vem är Rangnick? Jag vet inte ens vem han är.

KLIPP: Här inleder Zlatan Milans makalösa vändning mot Juventus (7 juli 2020)

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.