Zlatan: ”Inget personligt mot Vela”

Uppdaterad
Publicerad

För knappt två veckor sedan sågade Zlatan Ibrahimovic MLS skytteligaledare Carlos Vela. När de nu ska spela tillsammans i All Star-matchen har Ibrahimovic uttalat sig på nytt.

– Det var ingen attack och inget personligt mot Vela, säger han.

Inför derbyt mellan Zlatan Ibrahimovics LA Galaxy och Los Angeles FC för knappt två sedan drog den svenske stjärnan ned rubriker.

– Här är jag som en Ferrari bland Fiats, sa han bland annat.

Dessutom sågade han MLS skytteligaledare Carlos Vela: ”Hur gammal är han? 29. Och han spelar i MLS, när han är på topp. Och när jag var 29?”

LA Galaxy vann sedan derbyt med 3-2 efter ett hattrick av Zlatan.

Förbereder sig för All Star-match

Inför nattens All Star-match, där ett lag bestående av MLS-spelare möter Atlético Madrid, och Ibrahimovic och Vela kommer att spela i samma lag, fick svensken ta emot frågor om munhuggningen.

– Det är inget speciellt. Det är bara fakta. Fakta som fans pratade om och som jag upprepade. Det var ingen attack och inget personligt mot Vela.

All Star-tränaren James O'Connor tror inte att konflikten mellan de två stjärnorna kommer att ha någon inverkan på lagets insats.

– Munhuggande kommer inte att påverka deras insats. Båda två är professionella spelare och jag ser det inte som ett problem.

Efter All Star-matchen har LA Galaxy regerande mästarlaget Atlanta United på bortaplan. En match som Ibrahimovic missar på grund av att han dragit på sig för många gula kort under säsongen.

– Jag är besviken över att missa den matchen, alla säger att det är en fantastisk arena. Mitt lag är bra och vi är säkra på vår förmåga, avslutar han.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.