Dejan Kulusevski och Zlatan Ibrahimovic. Foto: Bildbyrån

Ingen duell mellan Kulusevski och skadad Ibrahimovic

Uppdaterad
Publicerad

Det skulle blivit årets första stora svenskmöte.

Men det blir ingen duell mellan Zlatan Ibrahimovic och Dejan Kulusevski i morgon.

Zlatan hinner inte tillbaka i tid från sin skada och missar Milan-Juventus.

Många såg fram emot det som omnämnts som mötet mellan kungen och hans arvtagare på den svenska fotbollstronen. Men förgäves. Zlatan Ibrahimovic är tillbaka i träning på Milanello men hans vadskada har inte läkt tillräckligt för att Milan ska riskera att låta honom spela i toppmötet mot Juventus i morgon på trettondagen.

– Ibra spelar inte. Laget är starkt även utan honom men hans personlighet och ledarroll kommer att saknas, säger Alessandra Bocci , chef för Gazzetta dello Sports Milan-redaktion.

Skadade sig i november

Zlatan skadade sig efter toppmötet mot Napoli i slutet av november. Sen kom ett bakslag i rehabiliteringen men Milan har ändå gått starkt, utan honom.

– Laget är väldigt bra just nu, Pioli är en skicklig tränare och det Ibra fört med sig under det här året i form av sin erfarenhet och professionalism och vinnarattityd betyder mycket även när han inte spelar, säger Alessandra Bocci till SVT.

Precis ett år har gått den Zlatan återvände till Milan där han först spelade 2010 till 2012 och hans återkomst har blivit över all förväntan. Milan toppar nu serie A, följt av Inter, Roma och Napoli. Juventus ligger först på femte plats men mötet i morgon ses självklart ändå som ett av vårsäsongens mest intressanta.

Klipp på Instagram

Zlatan lade i går ut ett klipp på Instagram där han gör mål på träningen och skrev ”tick tack, tick tack”. Något som fick många att tro att han kanske skulle bli spelklar i tid.

– Ibrahimovic spelar inte. Jag sa till honom om hans klipp, efter att han lagt ut det blev jag helt nerringd av reportrar, sa Milans tränare Stefano Pioli på dagens presskonferens.

Juventus Alex Sandro kommer inte att kunna spela då han är covid-positiv. Flera spelare väntar på svar från sina covid-test nu under kvällen och riskerar att inte kunna spela.

Milan leder Serie A och den regerande ligamästaren Juventus är femma, tio poäng bakom.

KLIPP: Expertkommentatorn om Zlatans imponerade fysik

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.