Eileen Gu har tagit sin andra OS-medalj på en vecka. Foto: Marco Bertorello/AFP/TT

Ny medalj till Eileen Gu – tog silver i slopestyle

Uppdaterad
Publicerad

Affischnamnet Eileen Gu tog silver i freeskins slopestyle.

Det är hennes andra medalj under OS.

ARKIV: Gus historiska trick inför OS (10 november):

En hel del misslyckanden präglade finalen i freeskins slopestyle, där få åkare nådde särskilt höga poäng– och ännu färre i fler än ett åk.

OS i Peking 2022

Hemmahoppet Eileen Gu ordnade medalj först i tredje åket med 86,23, efter två misslyckade åk. Hon är medaljfavorit i alla tre freeskigrenar hon ställer upp i, och har redan ett guld från big air-tävlingen.

Tar hon medalj även i halfpipe senare i veckan blir hon första extremsportare att ta tre medaljer på ett och samma OS.

Upprört i USA

Eileen Gu, 18-åringen som växte upp i Kalifornien men som tävlar för Kina, fick som tidigare under OS ta emot höga jubel från hemmapubliken.

2019 bytte hon från USA till att representera Kina i tävlingssammanhang, vilket har lett till upprörda röster i det forna hemlandet. I det nya hemlandet är hon däremot älskad, och kallas kärleksfullt för snöprinsessan. Gu arbetar också som modell och syns på såväl reklampelare som modemagasinsomslag.

Lång väntan för Gremaud

Men hon rådde inte på Mathilde Gremaud, som med 86,56 i andra åket nådde hela vägen fram till guldet. Det blev en lång väntan i målfållan för schweiziskan, innan hon till slut kunde segertjuta.

Estlands Kelly Sildaru kom trea efter 82,06. Den enda nordiska åkaren var Norges Johanne Killi, som slutade sexa.

USA:s Marin Hamill föll illa i sitt sista kvalåk, och kunde inte åka i finalen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

OS i Peking 2022

Mer i ämnet