Oystein Braaten Foto: TT Nyhetsbyrån

Norskt slopestyleguld efter monsterhopp

Uppdaterad
Publicerad

Det blev norsk succé i den olympiska slopestylefinalen i Pyeongchang. Oystein Braaten vann guldet efter en final som höll hög klass.

Norrmannen körde hem 95.00 poäng när han satte rejäl press på finalfältet med ett briljant första åk. Braaten genomförde åket helt enligt plan och i det närmaste perfekt.

Han avslutade med två monsterhopp; fyra varvs rotation, två volter, med grab, åt både höger och vänster.

OS i Pyeongchang 2018

Nick Goepper låg nia inför den tredje och sista finalomgången. Amerikanen satte det sista åket perfekt och åkte jublande i mål. Poängen blev 93.60 och han slog sig in på silverplats före Alex Beaulieu-Marchand, Kanada, som fick brons.

Wester finaltia

Oscar Wester kom till finalen som enda svensk och med den högsta kvalpoängen.

Efter ett helt misslyckat första åk fick han till det bättre i andra åket, som han genomförde trots en miss i inledningen. För det fick han 62.00 och låg 10:a inför sista omgången som också blev hans slutplacering.

Precis som för Emma Dahlström hade Westers kvalpoäng räckt till guld.

– Det är surt såklart. Jättesynd, men så är slopestyle, säger Wester.

Tung svenskdag

Henrik Harlaut, som var en av förhandsfavoriterna till guldet, blev utslagen i kvalet efter missar i båda åken. Därmed fick den svenska slopestylestjärnan från Åre inte chansen att förbättra sjätteplatsen från OS i Sotji.

Inte heller Jesper Tjäder eller Oliwer Magnusson tog sig till final.

Alla resultat hittar du här.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

OS i Pyeongchang 2018

Mer i ämnet