Jeng om Duplantis: ”Blir en promenadseger” Foto: TT

Alhaji Jeng inför Armand Duplantis OS-final: ”Blir en promenadseger”

Uppdaterad
Publicerad

Vid lunchtid går Armand Duplantis in i OS-finalen i stavhopp.

Det kommer att bli en lätt uppgift för den svenske stjärnan.

Det tippar i alla fall SVT Sports expert Alhaji Jeng.

– Jag tror det här blir en promenadseger, säger han.

Armand Duplantis är en av hela OS-friidrottens största guldfavoriter. Och han blev en ännu större favorit när den främste utmanaren, amerikanen Sam Kendricks, förra veckan gjorde ett positivt coronatest.

Så förväntningarna är minst sagt stora på den svenske 21-åringen. Och de kommer att infrias, enligt SVT Sports expert Alhaji Jeng.

Tokyo 2020

– Jag tror det här blir en promenadseger. Armand har visat fram till finalen att han är den som ska slås, säger han i Morgonstudion.

”Jobbet måste göras”

Målet för de andra finaldeltagarna blir alltså något annat än guld.

– Det finns en rad stavhoppare som kan vara med och tampas om silvret. Men jobbet måste göras. Jag vill inte jinxa något sätt, men han är en så solklar favorit måste få tekniskt strul eller slarva för att det inte ska bli guld, säger Alhaji Jeng, som inte är rädd att den enorma pressen på Duplantis ska påverka honom negativt:

– Han har ett oerhört psyke, och har visat det när han utsätts för nya förutsättningar. Han har visat att han klarar alla typer av tävlingar, från EM i Berlin 2018 som ju var något nytt för honom, fram till VM 2019 som ju också var något nytt. Han har varit den självklara kungen av friidrottsvärlden fram till att Karsten Warholm nu kommit.

– Det mentala psyket som han har är inte så vanligt vid den ringa åldern.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Tokyo 2020

Mer i ämnet