Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Foto: Bildbyrån.

Armand Duplantis försökte på världsrekordet: ”Är överraskad”

Uppdaterad
Publicerad

Armand Duplantis tog sig an 6,23, precis som på VM. I det tredje försöket på höjden var det riktigt nära, men marginalerna var inte på svenskens sida den här kvällen.

– Det känns som att det var nära, säger ”Mondo” till SVT Sport.

Den nyblivne VM-guldmedaljören kom till Diamond League-galan i Zürich med siktet på en ny vinst och världsrekord. Vinst blev det när han säkrade 6 meter, och sedan höjdes ribban till världsrekordhöjden på 6,23.

Det första försöket blev misslyckat. I det andra var det närmare då 23-åringen kom runt över ribban, dock rev han.  

På tredje försöket var det nära, men ribban följde med ner.

– Det var ett väldigt bra världsrekordförsök. Nära, nära, säger SVT:s kommentator Jacob Hård.

– Riktigt bra försök. Man var lite osäker, framför allt på de inledande höjderna när det var lite ojämn ansatslöpning. Men det här hoppet och framför allt det förra, det var en helt annan energi, säger SVT:s expert Alhadji Jeng.

”Kunde känna adrenalinkraschen”

Armand Duplantis beskrev sedan att han hade lite svårt att väcka upp kroppen.

– Det var lite svårt från början, att vakna upp. Det blir så efter VM. Jag kunde känna adrenalinkraschen. Jag är överraskad över mina försök på 6,23. Det ger mig ganska mycket självförtroendet för de tävlingar jag har kvar, att jag faktiskt kan göra det.

– Jag ville bara vakna upp och få lite energi, så jag ville prova på världsrekordet. Det känns som att det var nära. Det ger mig hopp.

Här ser du höjdpunkter från friidrottssäongen >>>

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.